Chhwe (chhwe) wrote,
Chhwe
chhwe

Квас науки из мёда и крови

Aasojen ja Vaanien sodan jälkeen päättivät he solmia rauhan. Sopimus solmittiin molempien jumalkansojen sylkiessä yhteiseen vatiin. Kansojen erottua eivät Aasat kuitenkaan halunneet luopua tästä rauhan symbolista, vaan pitivät sen itsellään ja loivat tästä jumalten syljestä olennon. Hänen nimensä oli Kvasir, ja sanotaan, ettei kukaan keksinyt sellaista kysymystä, johon Kvasir ei olisi tiennyt vastausta.

Kvasir matkasi ympäri maailmaa opettaen ihmisille viisautta, mutta saapuessaan vieraaksi kahdelle kääpiölle, Fjalarrille ja Galarrille, kutsuivat he hänet keskustelemaan kanssaan ja tappoivat hänet. Fjalarr ja Galarr kaatoivat Kvasirin veren kahteen vatiin, Sóniin ja Boðniin, sekä yhteen kulhoon, Óðræririin. He sekoittivat hunajaa vereen, josta syntyi näin simaa, jota juomalla kenestä tahansa tuli runoilija ja oppinut.

Lähde:
Skáldskaparmál,
Snorra Edda Sturlusonar


Vot teyle veelä ühsi venäläyze sõna квас kirjurietümologya.
Tags: vagya, Мёд поэзии
Subscribe

Recent Posts from This Journal

 • Enter Sandman (Покойной ночи, малыши)

  duckspeak so rightwise you can bellyfeel it: В российской школе 3 февраля 2014 года впервые были воспроизведены заокеанские лекала.

 • näverdokument 292

  j(h)umala nuoli inehmise[n] – 9 tavua nuoli siellä, nuoli oma[n] puu[n] – 9 tavua humalas out[o]j[a] puhuv(i) – 9 tavua хмель слизал человека //…

 • SI IN IVS VOCAT ITO

  Обобщённые языки, вырожденным случаем которых являются наблюдаемые естественные и искусственные языки.

 • Post a new comment

  Error

  Comments allowed for friends only

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

 • 0 comments